BTV obre amb un documental propi un cicle sobre l’Escola de Barcelona

26/01/2000

por Oscar Monterrer en "Avui"

La TV local de Barcelona recupera títols significatius

BTV emetrà aquest divendres el documental "La Passió Possible: L’Escola De Barcelona", amb què obrirà un cicle de caràcter cinematogràfic dedicat a l’Escola de Barcelona, moviment sorgit en la dècada dels seixanta del qual es recuperaran alguns dels títols més significatius.

El treball, confegit pel cineasta Jordi Cadena –"És Quan Dormo Que Hi Veig Clar", "Nexus"- a partir de les més de vint hores d’entrevistes dutes a terme pels crítics de cinema i professors Mirito Torreiro i Esteve Riambau -crític de cinema del "Avui"-, és, segons els seus autors, «més un document que un documental, perquè té la voluntat de fer memòria històrica i d’atorgar importància als personatges, als llargmetratges i a les fotografies d’aquella època».

Retornar la paraula

Riambau va precisar ahir, en la presentació del treball, que la intenció del muntatge és la de «tornar a donar la paraula als protagonistes», cosa que ha fet que es prescindeixi de qualsevol mena d’intervenció dels seus autors, que limiten la seva presència en el resultat final a la selecció dels fragments de les entrevistes i a l’ordre en què es presenten.

El material amb què s’ha elaborat sorgeix de converses sobre l’Escola de Barcelona mantingudes amb protagonistes d’aquella època com ara Joaquim Jordà, José María Nunes, Antoni de Senillosa, Joan Brossa, Pere Portabella, Ricardo Muñoz Suay, Colita, Jordi Grau i Teresa Gimpera, entre d’altres.

Segons Manuel Huerga, director de BTV, oferir el cicle respon a «l’objectiu de donar a conèixer l’Escola de Barcelona de manera endreçada perquè va ser un fenomen inclassificable, indefinible, del qual les persones vinculades al món de la imatge en són deutores».

Entre els films que emetrà BTV hi ha "Lejos De Los Árboles" (1963-1970), de Jacinto Esteva; "Dante No Es Únicamente Severo" (1967), d’Esteva i Joaquim Jordà; "Cada Vez Que..." (1967), de Carles Duran, i "Noche De Vino Tinto" (1966), de José María Nunes.


© 2008, ManuelHuerga.com | este website usa SPIP